poniedziałek, 10 października 2016

Fasolka po bretońsku


Składniki:

fasola (Biedronka) - 3,99zł
2 cebule - 0,30zł
kiełbasa - ok. 3zł
czosnek - 0,50zł
marchewka (z ogródka) - 0zł
pietruszka - 0,35zł
kawałęk selera - 0,40zł
boczek - ok.2,50zł
koncentrat pom. (Biedronka) - 0,50zł
maggi - 0,05zł

RAZEM: 11,59zł

Fasolę zalać wodą, moczyć kilka godzin. Warzywa pokroić w kostkę, dodać do fasoli, wszystko ugotować do miękkości. W trakcie gotowania dodać pokrojoną kiełbasę. Boczek pokroić, usmażyć razem z cebulą i czosnkiem. Dodać do fasoli. Całość zagotować razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku. 


5 komentarzy: