wtorek, 20 września 2016

Zalewajka na wodzie z ogórków kiszonych z jajkiem i kiełbasą


Składniki:

ziemniaki - 0,90zł
kawałek kiełbasy - 1,47zł
marchewka -0,40zł
2 jajka - 0,60zł
liście laurowe - 0,20zł
ziele angielskie - 0,15zł
2 ząbki czosnku - 0,40zł
cebula - 0,40zł
1 szklanka wody spod kiszonych ogóków - 0zł
majeranej - 0,10zł
2 łyżki śmietany - 1zł

RAZEM: 5,62zł

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, ugotować do miękkości. Do warzyw dodać pokrojoną kiełbasę, cebulę w całości, posiekany czosnek oraz przyprawy. Chwile pogotować, następnie dolać wodę ogórkową. Zupę zabielić śmietaną. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo. 


3 komentarze: