czwartek, 11 sierpnia 2016

Zupa kalafiorowa


Składniki:

skrzydełka kurczaka (Biedronka) – 2,53zł
kalafior (plac targowy) – 2zł
2 marchewki (plac targowy) – 0,40zł
3 ziemniaki (osiedlowy targ) – 0,25zł
2 łyżki śmietany – 1zł
sól – 0,10zł
pieprz – 0,15
natka pietruszki (z ogródka) – 0zł

RAZEM: 6,43zł

Udko kurczaka oczyścić, zalać zimną wodą i na wolnym ogniu ugotować wywar. Następnie dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę). Gotować do miękkości. Na 15-20 minut przed końcem gotowania zupy dodać różyczki kalafiora. Dodać śmietanę i przyprawy. 

Uwagi: Dodatkowo dorzuciłam groszek cukrowy, bo w tym roku pięknie rośnie.


1 komentarz: