Składniki:
młode buraczki z listkami (z
ogródka) – 0zł
burak – 0,20zł
ziemniaki – 0,50zł
marchewka – 0,30zł
korzeń pietruszki – 0,60zł
kawałek selera – 0,70zł
ząbek czosnku – 0,10zł
cebula – 0,40zł
2 łyżki śmietany (Biedronka) –
1zł
koperek (z ogródka) – 0zł
sól – 0,10zł
pieprz – 0,15zł
RAZEM: 4,05zł
Ziemniaki obrać, pozostałe
warzywa (oprócz buraków) zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek posiekać,
cebulę w całości zalać wodą i ugotować do miękkości. Buraczki pokroić w
talarki, liście posiekać, dodać do wywaru. Śmietanę rozmieszać z gorącym
wywarem, wlać do zupy, doprawić do smaku. Wrzucić koperek.
W końcu weekend! Tym razem wybywamy w świętokrzyskie.
Uwielbiam botwinkę,
OdpowiedzUsuńdobrze mieć buraczki z własnego ogródka, zresztą dobrze mieć każde warzywo :)
Pozdrawiam
Masz szczescie, że wiele produktow masz z ogrodka. Ja nawet balkonu nie mam.
OdpowiedzUsuńPychotki <3 Uwielbiam botwinkę :D
OdpowiedzUsuńTaka zupa jest pyszna.
OdpowiedzUsuńPyszności :))
OdpowiedzUsuńu nas na mówiło się na taką zupę barszcz ukraiński :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię taką zupkę :)
OdpowiedzUsuń