Propozycja na drugie danie. Ryba, tradycyjnie, a jednak nieco inaczej.
Składniki:
kostki lub filety ryby
2 jajka
mąka do panierki
5 łyżek świeżej cebulki drobno posiekanej
sól, pieprz
ponadto:
2 marchewki
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka masła
olej do smażenia
curry
ryż
Rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu, dobrze wymieszać z cebulką i przyprawami. Rybę panierować w mące, jajku z cebulą i znowu w mące. Na patelni mocno rozgrzać olej. Rybę smażyć około 15 minut z obu stron. Marchewkę obrać, pokroić w słupki, gotować w szklance wody z solą i cukrem. Dodać kukurydzę. Gotować 3 minuty, odcedzić, włożyć masło. Podawać z ryżem gotowanym z łyżeczką curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz